Βιογραφικά.kebay.eu Γραφείο Εύρεσης Εργασίας

Γερμανικό Βιογραφικό Σημείωμα

α. Οι προσωπάρχες χρειάζονται 31 δευτερόλεπτα για να ελέγξουν το βιογραφικό τους. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να πείσετε με το βιογραφικό σας. Είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες, για να κερδίσουμε πόντους με το προσωπικό του τμήματος προσωπικού:

β. Το βιογραφικό δεν παράγεται μαζικά: το βιογραφικό πρέπει να προσαρμόζεται για κάθε εφαρμογή και να προσαρμόζεται στην αντίστοιχη θέση! Είναι ένα δυναμικό έγγραφο, όχι ένα στατικό. Δώστε επίσης προσοχή στις λέξεις κλειδιά στις αγγελίες εργασίας και προσπαθήστε να τις εντάξετε στο βιογραφικό.

γ. Το βιογραφικό πρέπει να ταιριάζει: Βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει στη δουλειά και, κυρίως, εσάς. Προσαρμόστε το με την αντίστοιχη περιγραφή εργασίας και εξετάστε αν ένα πιο κλασικό, ή εάν ένα δημιουργικό βιογραφικό ταιριάζει στον κλάδο ή στην εταιρεία.

Το βιογραφικό σας είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να απαντάτε σε αγγελίες εργασίας. Συνδυάζει όλα τα προσωπικά σας στοιχεία έτσι, ώστε να σας προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το βιογραφικό είναι ένα εργαλείο με το οποίο προωθείτε τον εαυτό σας! Πρέπει να λανσάρετε τις δεξιότητες, τις ικανότητες, τα προσόντα και την εργασιακή σας εμπειρία στους υποψήφιους εργοδότες.

Χρήσεις ενός βιογραφικού

 • Όταν ο εργοδότης ζητάει τη συγκεκριμένη μορφή εγγράφου
 • Σε μορφή PDF, όταν ο εργοδότης αναφέρει απλά «Στείλτε την αίτηση σας…», χωρίς να διευκρινίζει σε ποια μορφή,
 • Όταν στέλνετε αιτήσεις με δική σας πρωτοβουλία.
 • Πολλές μεγάλες εταιρίες που προσλαμβάνουν μεγάλο αριθμό τελειοφοίτων, χρησιμοποιούν δικές τους φόρμες αιτήσεων. Ο χρόνος που θα χρειαστεί ο υποψήφιος για να συμπληρώσει τη φόρμα, αντικατοπτρίζει κατά κάποιο τρόπο το πόσο σοβαρά βλέπει τη συγκεκριμένη θέση και την εταιρία.

  Βασικά Σημεία ενός βιογραφικού

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Διεύθυνση κατοικίας
  3. Ημερομηνία γέννησης
  4. Τηλέφωνο
  5. Email, Εκπαίδευση, Εμπειρία, Ξένες Γλώσσες, Δεξιότητες, Δίπλωμα, Συστατικές επιστολές!
   Στη Γερμανία, είναι σύνηθες στα βιογραφικά να υπάρχει φωτογραφία (μεγέθους όπως σε διαβατήριο) στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας!

Σε επόμενη ανάρτηση δείτε υποδείγματα Βιογραφικών…

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.